martes, 7 de junio de 2011

Decàleg

Vivim en un mon on ser dona es sinònim de inferioritat enfront a l'home, encara que en aquestos temps, ha canviat prou la situació de la dona, en alguns casos a millor. En aquest decàleg proposem deu millores que pensem que son molt importants per a que canvie la desigualtat de la dona i pugam viure en un mon sense inferioritats:

1.Es precindible evitar els pensaments de superiritat, amb comentaris que afecten i fan referència a la dona, fent sentir-se inferior sobretot en temes laborals.
2.No suposar de primeres, que una dona no es igual de capaç que un home, per a qualsevol tipus d'esport, estudis, treballs, aspecte físic...
3.No donar per suposat que el lloc d'una dona es la cuina, i les feines de casa i distribuir-se les feines de casa entre l'home i la dona.
4.Sempre igualar els salaris d'una dona amb els d'un home, en tots els llocs laborals, ja que hui en dia en molts treballs es paga mes a un home que a una dona independentment de si fan o no el mateix treball.
5.Valorar a una dona, mes lluny que pe'l seu físic, i no sempre per la superficialitat física i psíca. Que no hi haja un prototip de dóna.
6.Emitir per televisió els esports femeníns amb la mateixa importància que els masculins. Al igual, que no separar-los en fer algun esport.
7.No fer que les dones vagen tapades pe'l carrer, com en el Marróc o països islàmics, ja que es una greu desigualtat entre sexes i pot llevar llibertat a les dones.
8. Quan es jutja a una dona si cometeix adulteri, com en molts paísos, que la jutjen amb la lapidació, que no siga aixina i que la dona puga tindre vot a paraula i poder defendre's i ser escoltada, és a dir, no tindre poca veu entre la població.
9. Tindre els mateixos drets que els homes. No més maltracte per a les dones, sino, més pena de comdena per al agressor i més seguretat, sobretot als països menys desenvolupats
10. No posar etiquetes als colors, jocs.. (Xiques; Barbies i rosa. Xics; Cotxes i blau) perquè encara que no ho vejem, es desigualtat i motius d'insults per exemple quan els xics juguen amb barbies.

Lluitem per un mon millor, per un món SENSE DESIGUALTAT

1 comentario:

  1. Molt, molt bé. Felicitats.

    Heu fet un bon treball. Llàstima que vos coste aprofitar millor el temps i que acabeu sempre amb presses i perdent el lleu al final dels trimestres. Caldrà millorar aquest aspecte per al futur.

    Estaria bé que tancareu el bloc i la vostra feina amb una reflexió sobre el que ha suposat per a vosaltres aprendre amb aquestos recursos. Em servirà per al curs vinent. També podeu fer servir un avatar com el de l'entrada del meu bloc que podeu aconseguir en www.voki.com.

    ResponderEliminar